fbpx

Rengøring af din bolig, så den er klar til salg

Rengøring af din bolig, så den er klar til salg

Skal du til at sælge din bolig og mangler en guide til hvordan du griber rengøringen an? Brikk har udarbejdet en overskuelig rengøringsguide der hjælper dig igennem processen. Læs med nedenfor.
Når boligen skal sælges er det vigtigt, at boligen fremstår flot og dufter rent. Vores mangeårige erfaring viser at når man knokler med en ordentlig rengøring, kan det være lige præcis det der giver de sidste procenter for at du får solgt boligen. Overordnet er der tre trin til en ordentlig rengjort salgbar bolig:

1.    Oprydning
2.    Tør rengøring
3.    Våd rengøring

Det overrasker ikke, at alle rum skal oprydes, rengøres og luftes ud, men hvordan kan vi gøre det smartest på kortest tid. Start med indgangen hvor fremvisningen starter.

Indgang
Ryst dørmåtten og støvsug indgangspartiet og tør gerne dørhåndtaget af med en fugtig klud og fjern alle synlige pletter.

Entre
Tør støv af og støvsug hurtigt bagefter. Vask gulvet over med en fugtig klud og tag diverse hylder og synlige overflader med en fugtig klud vredet op i en mild sæbeopløsning.

Køkken
Start med aftørring af alle hylder og synligt støvede steder. Vask derefter eventuelt opvask op og sørg for at både køleskab, kogeplader, komfur, herunder ovn fremstår rent. Som køber er man ofte interesseret i at eventuelt tilhørende inventar til opbevaring af mad og til tilberedning af mad fremstår pænt. Afslut rengøringen i køkkenet med at vaske gulvet.
Sørg desuden for at der er lidt personlighed i køkkenet, køb lidt blomster og lad gerne en computer eller avis ligge fremme under en fremvisning, så får man en fornemmelse af, at det er et hyggeligt køkken, der bruges flittigt.

Stuer og værelser
Start med aftørring af alle reoler, hylder, lampeskærme og synligt støvede steder. Støvsug hurtigt bagefter. Er der et vaskbart gulv, så vask gulvet hurtigt over med en fugtig klud i den sæbeopløsning, du plejer at anvende til dit gulv. Tør diverse hylder og synlige overflader over med en fugtig klud vredet op i en mild sæbeopløsning.

Ryst dyner, tæpper, puder herunder sofapuder udenfor og sørg for at soveværelset og stuen fremstår pæn og køb lidt blomster og lad noget arbejde, en bog, en computer eller andet ligge fremme, så de besøgende får en fornemmelse af et varmt og hyggeligt hjem.

Toilet
Sørg altid for at toilettet er rengjort for nylig. Puds spejlet, vask toilet, gulv og brusenieche eller bad. Hæng desuden rene håndklæder op og gerne de nyeste og blødeste du har.
Alle arealer skal ses efter og rengøres inden en fremvisning med henblik på salg. Husk også altid at lufte ud. Husk, at hvis du sælger om vinteren, så sørg for at der er lidt varme på i alle rum. Sidst men ikke mindst så tilføj lidt personlighed i alle rum – en efterladt kaffekop, en tændt lampe, en bærbar, men tilpas omfanget så det matcher målgruppen, men husk, at det ikke må fremstå rodet.


Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *