fbpx

Boliglån – Hvor meget kan du låne og hvad koster et lån?

Inden du går på boligjagt, er det en god idé at skabe dig et overblik over, hvor meget boligen må koste eller hvis du allerede har en bestemt bolig i tankerne hvor meget boliglånet vil koste. I samarbejde med Jyske Bank har vi derfor lavet en kort guide til hvordan du håndterer boliglån, hvor meget du kan låne og hvor meget en bestemt bolig koster om måneden.

Hvor meget kan jeg låne til at købe bolig for?

Det er som regel muligt af få finansieret 80% af boligværdien igennem et banklån eller et realkreditlån (lånegrænsen reduceres ved køb af sommerhus). Dette lån har du typisk op til 30 år til at betale tilbage. Du skal normalt selv kunne udbetale 5% af ejendommens værdi.

De resterende 15% kan du enten også finansiere selv eller finansiere igennem et lån i banken i form af et boliglån eller en boligkredit. Jyske Bank er kendt som en af de banker hvor låne ansøgningsprocessen er smidigst. De har desuden også lavet en beregner, som giver dig en rigtig god indikation på hvor meget du kan låne. Klik nedenfor for at se hvor meget du kan låne for.

Jeg har fundet en bolig/Jeg ved hvor meget jeg vil låne. Hvad er den månedlige ydelse?

Har du fundet en bolig eller ved du cirka hvor meget din næste bolig skal koste, så kan du med Jyske Banks boliglånsberegner få en vejledende vurdering på, hvad det vil koste dig pr. måned at låne til en bolig. Indtast blot boligens pris og din udbetaling og få svaret.

Få også finansieringsforslag på forskellige lånetyper, så du kan finde den optimale løsning der passer til din økonomi. Klik nedenfor for at se hvad hvert lån koster.

Hvilken rente passer bedst til din økonomi?

Der er ligeledes andre vigtige overvejelser du skal gøre dig, før du tager et boliglån. Vil du have en fast eller variabel rente? Skal du afdrage med det samme eller tage en periode med afdragsfrihed?

Afdragsfrihed

Med afdragsfrihed betaler du i en forudbestemt periode ikke af på dit på lån. Du betaler kun renter til banken. Ved afdragsfrihed er din månedlige ydelse markant lavere end uden afdragsfrihed. Uden afdragsfrihed betaler du af på dit lån samtidigt med at du betaler renter. Dette betyder altså at du har en højere månedlig ydelse.

Fast eller variabel rente

Med en fast rente er hele beløbet du betaler i lånets løbetid fastsat – medmindre der forekommer ændringer i dit bidrag (realkreditlån) eller rentetillæg (bankboliglån). Vælger du i stedet en variabel rente, ligger dine udgifter fast i en kortere periode. Her kan dit bidrag og rentetillæg ligeledes ændres.

Når du optager et lån, er en variabel rente som regel billigere end en fast rente men dette kan ændre sig. Stiger det generelle renteniveau sig, bliver det variable lån dyrere, hvilket betyder at dine udgifter ligeledes stiger. Omvendt falder dine udgifter, hvis renteniveauet falder.

Brikk+

49.500 kr

Din lokale Brikk ejendomsmægler fremviser og afholder åbent hus.

 • Brikk fremviser og holder åbent hus.
 • Udvidet og unik marketingspakke.
 • Annoncering på Boligsiden, Boliga og flere platforme.
 • Skræddersyede markedsføringskampagner for din bolig.
 • Lokal mægler og specialist.
 • Telefoninterview med tekstforfatter.
 • Forhandling med købere, købsaftale m.m.
 • Fotos, tekst og plantegning.
 • Dronefotos.
 • Solskinsgaranti.
 • Fremhævet på boligsiden.
 • Besøg af boligstylist.
 • Virtuel præsentation i 3D.
 • Brikk har det juridiske ansvar.
Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu