fbpx

Forskellene på boligpriser er helt op til 10%

Helt nyt data fra Finans Danmark viser at der er kæmpe forskelle på udviklingen af boligpriser på villaer og rækkehuse. Hvis du skal til at købe eller sælge bolig, eller hvis du bare er nysgerrig efter at vide hvordan prisudviklingen i din kommune har været fra 2018 til 2019 er så læs med nedenfor.

Totalt set er priserne på villaer og rækkehuse i region Nordsjælland, ifølge nye tal fra Finans Danmark, steget med 3,5% fra første kvartal 2018 til samme periode 2019. Det betyder at Nordsjælland ligger godt over gennemsnittet for hele landet som er 1,24%.

Men kigger man på de forskellige byer og postnumre i Nordsjælland er der store forskelle i de forskellige områder og postnumre. Forskellene er, hvor de er størst, helt op til 10%-point.

Direktør hos Brikk, Sebastian Beres, forklarer:

Det er klart, at går man i salgstanker, giver det mening at sælge efter at man har set en stor boligpris-stigning, mens det for købere giver god mening at købe efter der har været et større fald, som for eksempel i Furesø. Kigger man på niveauet i Furesø er det faktisk næsten på samme niveau som før finanskrisen, hvorimod priserne i mange andre områder og postnumre i Nordsjælland er langt højere end før 2009. Derfor, hvis man kigger på tallene fra et statistisk synspunkt, kan det forventes at priserne efter et prisfald på 4% og med et niveau som stadigvæk er nogenlunde det samme som før 2009, kommer til at stige igen.

Allerød, Egedal og Rudersdal i spidsen

Allerød, Egedal og Rudersdal er byerne og postnumrene med den største stigning i boligpriserne på villaer og rækkehuse fra 2018 til 2019. I alle 3 byer er priserne steget med 7%, hvilket er næsten 5 gange så stor en stigning som gennemsnitsstigningen i hele landet

De tre byer er tæt efterfulgt Halsnæs og Helsingør som begge har set en prisstigning på 6% på villaer og rækkehuse i første kvartal af 2019 i forhold til samme kvartal sidste år.

Efter det følger man Frederikssund, hvor priserne er steget med 4% fra 2018 til 2019.

Furesø er Fredensborg de eneste byer med prisfald

Furesø har oplevet det største fald i priserne fra 2018-2019. I Furesø er priserne faldet med 3%.

Udover Furesø er Fredensborg den eneste by i Nordsjælland som har oplevet prisfald på villaer og rækkehuse. Her er priserne nemlig faldet med 1%.

Hele oversigt over udviklingen i villa og parcelboligpriser i Nordsjælland 1. kvartal 2018-1.kvartal 2019 kan ses nedenfor:

Se analysen for hele landet her

Du kan også læse mere i Helsingør Dagblad, hvor der er skrevet om os og priserne i Nordsjælland her

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *