fbpx

Spar millioner på at bo i Sverige og beholde dit job i Danmark

Flere danskere der arbejder i Danmark vælger at bosætte sig i nærliggende svenske byer og bibeholde job, hvilket kan lade sig gøre ved hjælp af Øresundstoget, hvor man nemt kan rejse mellem byerne. Her er primært tale om de tre svenske byer; Malmø, Lund og Helsingborg.

For at skabe overblik over prisforskellen, har vi lavet en undersøgelse, der sammenligner priserne på huse i ovenstående svenske byer med tre byer der ligger på danske side af øresundsstien: København S, København N og Helsingør.

Ifølge data fra Øresundsinstituttet og Finans Danmark, er der stor forskel på priserne afhængigt af hvilken side af øresundsbroen man bor på. Forskellen hvor den er størst, er helt oppe på 5,8 mio. kr. så det kan betale sig at bosætte sig i Sverige og stadig bibeholde arbejdet i Danmark.

Direktør hos Brikk, Sebastian Beres, forklarer:

“Der ses en stigende tendens på danskere der bosætter sig på den svenske side af øresundsstien og arbejder i København. Rejser man igennem øresundsstien kan dette lade sig gøre på under en time. I sidste ende kan det betale sig, hvis man villig til at veksle lidt transporttid for en stor sum penge.”

Østerbro placerer sig højest på den danske side af broen 

Arbejder du i centrum af københavn og bor på Østerbro? Østerbro (København Ø) er den af de seks byer der er dyrest at bo i. På Østerbro er den gennemsnitlige pris på villaer og rækkehuse 8.453.159 kr. På Østerbro som er placeret i centrum af København, er der rig mulighed for transport til de fleste steder i centrum.

Sammenligner man Østerbro med Malmø, så er huspriserne gennemsnitligt over fem millioner kroner billigere i Malmø. I Malmø koster et hus gennemsnitligt 3.083.860 kr og med Øresundstoget kan man på 40 minutter komme til centrum af københavn, Nørreport st. 

Fra Malmø C kan man altså med ét tog komme ind til centrum af København, Øresundstoget stopper både ved Københavns Hovedbanegård, Nørreport st. og Østerport st – med ca. 25 minutters ekstra rejsetid til byen, kan man spare over 5 millioner kroner, ved at bosætte sig i Malmø C fremfor Østerport.

Helsingborg placerer sig lavest på den svenske side af stien

På den svenske side af Øresundsstien er Malmø og Lund de dyreste områder at bosætte sig i. Dog er disse områder billigere at bo i sammenlignet med de tre ovennævnte danske områder.

Arbejder man i København S, er afstanden fra Malmø til Kastrup lufthavn blot en 20 minutters togtur og 45 minutters togtur fra Lund til samme station, hvor den gennemsnitlige huspris ligger på 3.066.700 kr. Det vil altså sige, at man kan spare knap 3 mio. kr. ved at bosætte sig i Malmø eller Lund ved blot en togrejse til arbejdet på under 45 minutter.  

Arbejder man i Helsingør, kan man spare en halv mio. kr. i boligpris ved at bosætte sig i Helsingborg, hvis man er villig til at rejse 20 minutter i tog fra Helsingborg C til Helsingør st.

Se oversigten over huspriser i tre danske områder sammenlignet med tre svenske områder nedenfor. 

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *