fbpx

Markante forskelle i prisudviklingen på villaer og rækkehuse i Danmark. Hvor ligger din kommune på listen?

Boligpriser: Helt ny data fra Finans Danmark fra 16. September fra det første halvår, illustrerer markante forskelle på prisudviklingen på villaer og rækkehuse i Danmark. Hvis du skal til at købe eller sælge dit hus, eller hvis du bare er nysgerrig efter hvordan prisudviklingen i din kommune har været fra det første halve år af 2018 til det første halve år af 2019, så læs med nedenfor.

Ifølge det nyeste data fra Finans Danmark, er priserne på villaer og rækkehuse i hele Danmark totalt set steget med 1% fra det første halve år af 2018 til det første halve år af 2019.

Ved at tage et kig på de forskellige kommuner i Danmark, er det tydeligt at der er store forskelle med både store stigninger og fald. Der hvor forskellene er størst er der helt op til 74%-point mellem de største stigninger på 36% og største fald på -38%.

Direktør hos Brikk, Sebastian Beres, forklarer:

” Det nye data er en klarere indikator på hvordan priserne reelt udvikler sig fra sidste år. Som forventet er der kun en moderat stigning i hele landet samlet. Dette er på trods af rekord-lave renter. Dog er der en anden side af de lave renter, nemlig at de er et tegn på at opsvinget er ved at aftage. Selvom vi derfor nok ikke vil se eksplosive stigninger på landsplan det næste års tid, er der stadig lommer og områder som prismæssigt ligger lavere end før finanskrisen. Det er også ofte i disse at vi ser de store stigninger. Et godt råd er, at hvis man vil købe og/eller sælge, at kigge på priserne fra før 2009, da de også fortæller en stor del af historien om hvordan priserne kommer til at udvikle sig i fremtiden”

Tønder, Skive, Ærø og Vordingborg med de højeste stigninger

Tønder, Skive, Ærø og Vordingborg er de kommuner hvor prisstigningerne har været højst. Alle kommunerne ligger over 22% i stigninger. Tønder, med den højeste stigning i landet ligger på 36%, tæt efterfulgt af Skive på 34%. Dernæst ligger Ærø på 33% og Vordingborg på 22%.

Udover de fire kommuner, har der også været store prisstigninger i Lejre og Syddjurs, hvor der har været stigninger på henholdsvis 17% og 16% i det første halve år af 2019 sammenlignet med det første halve år af 2018.

Prisstigninger på over 10% finder man derudover også i følgende kommuner: Middelfart (14%), Tårnby (13%), Roskilde (13%), Stevns (13%), Vesthimmerlands (13%), Skanderborg (13%), Billund (13%), Fredensborg (11%), Viborg (11%), Nyborg (11%) og Esbjerg (11%).

Samsø, Langeland og Hedensted har oplevet de største prisfald

I Samsø, hvor kvadratmeterpriserne er faldet mest, er det faldet med hele -38%. Næstefter ligger langeland som har oplevet et prisfald på -34% og Hedensted med -19%.

Dataen fra Finans Danmark viser at priserne er faldet i flere stedet i landet. Følgende kommuner har alle oplevet prisfald på over 10%: Svendborg (-11%), Aabenraa (-11%), Rebild (-14%), Jammerbugt (-15%) og Struer (-18%).

Se hele listen nedenfor:

Prisudviklingen på huse fra 2018 til 2019
Prisudviklingen på huse fra 2018 til 2019

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *