fbpx

Stigende priser i København betyder at folk ikke har råd til at bo centralt

De stigende huspriser i det centrale Købehavn betyder at mange købere ikke længere har råd til at bo i det centrale. For mange er det at bo centralt dog stadig en af de vigtigste faktorer i valget af bolig.  Vi har derfor undersøgt hvor meget husejere der pendler mellem forstæderne til det centrale København kan spare på at købe en bolig i områderne lige udenfor København, i stedet for det centrale København.

Vi har undersøgt dette, med henblik på at finde ud af hvilke forstæder der bedst opvejer boligpris og rejsetid til det centrale København, da rejsetiden til det centrale København, transportforbindelser og boligpriser, er de tre faktorer, der spiller en stor rolle i beslutningen om hvor danskerne vil bosætte sig.

Grundlægger og Administrerende Direktør, Sebastian Beres forklarer:

” Hvis man vil balancere at få mere bolig for pengene og bo centralt er det derfor virkeligt brugbart at kigge på hvor meget man kan spare på bare et eller nogle få minutters transport ekstra”

Til at starte med har vi undersøgt de gennemsnitlige boligpriser i 20 byer som er lokaliseret i nærheden af København og som har direkte togforbindelse til Københavns Hovedbanegård. Udefra dette har vi beregnet den gennemsnitlig huspris i hver af de 20 områder og sammenlignet disse med den gennemsnitlige huspris i det indre København. Derefter har vi undersøgt rejsetiden med S-tog fra de udvalgte områder til Københavns Hovedbanegård, og divideret denne tid i minutter med prisforskellen imellem de to gennemsnitlige huspriser mellem København K og hver af de 20 områder.

Hvor mange minutter tager det

Dataen udviser at boligpriserne i de 20 forstæder til København i gennemsnittet falder med 132.989 kr. for hvert minut længere væk (med tog), boligen er fra det centrale København.

Hvidovre i top, Værløse i bund

Hvidovre topper listen med den største besparelse i boligpris, per minut af boligkøberes rejse. I Hvidovre er den gennemsnitlig huspris 3.059.168 kr., hvilket er 3.008.992 kr. billigere end den gennemsnitlig huspris i det centrale København. Da vi dividererede denne besparelse med den 11 minutters rejsetid til indre København, resulter dette i en besparelse på 273.544 kr. i minuttet af deres togrejse, i boligkøberes boligpris.

Vi fandt ud af, at de næstbedste områder at bosætte sig i, ifølge undersøgelsen er Ny Ellebjerg (226.152 kr.), Rødovre (224.852) og Brøndby Strand (198.417 kr.) der sparer mere end 190.000 kr. i minuttet af deres togrejse, på deres boligpris.

Nederst på listen finder man Værløse hvor man kan opnå en besparelse på 74.116 kr. i minuttet af togrejsen, på deres bolig. Kigger man udelukkende på at spare penge, men bo så centralt som muligt, er Værløse derfor ikke det bedste valg.

Nedenfor kan se hele tabellen og hvor meget man kan spare i hver af de forskellige byer og stationer:

Bestil en gratis og helt uforpligtende vurdering med din lokale ekspert nu Få en gratis vurdering

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *